Boloňské špagety bez lepku a masa

Osobně špagety, těstoviny a rajské omáčky k nim miluji. A jelikož jsem hledala i bezlepkovou variantu, tak při zkoušení všeho možného do bezmasého a bezlepkového zkoušela, tak jsem našla nejen tuto variantu 🙂 Obměňuji to dle chuti…

Sama jsem přišla na to, že když je někde mleté maso v omáčce, tak se dost často dá nahradit nastrouhanou cuketou.

Jelikož vařím většinou větší množství, protože mám doma 3 velké jedlíky, tak u receptů uvádím množství, které někteří lidi měli na několik dní 🙂

 

rýžové nudle nebo jiné bezlepkové těstoviny

1 střední cuketa

1-2 střední mrkve (podle chuti a hustoty)

2 konzervy loupaných rajčat (mohou být krájená, případně si je nakrájejte)

voda

kukuřičná mouka

sůl

pepř

grilovací koření (bez soli, osobně používám od Grešíka)

oregáno, bazalka, tymián a jiné koření podle chuti

 

nastrouhanou cuketu a mrkev osmažíme, případně trošičku podlijeme vodou,přidáme nakrájená loupaná rajčata, povaříme, ochutíme solí a kořením.

Pokud potřebujete více namnožit nebo máte rádi omáčku, tak můžete rozředit vodou a zahustit kukuřičnou moukou (rozšlehanou ve vodě) a povaříme, případně ještě dochutíme…

Potom na uvařené kukuřičné nudle nebo jiné bezlepkové těstoviny polejeme omáčkou…

Hrajte si…

můžete do omáčky přidat třeba papriku či jinou zeleninu, to co Vám chutná…..

 

Přeji dobrou chuť.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Časový limit byl překročen. Načtěte prosím CAPTCHA znovu.